Tvåmålsspel på konstgräset

Delsjömannen spanade in dagens träning på Skatås konstgräs. Eftersom flytten inte utannonserats kom undertecknad först under ”kvadraten”. En storslagen variant med tre som jagade och 6-7 spelare som passade runt, varav en fanns tillgänglig i mitten. Yngre + Nicklas Carlsson i ena ”kvadden”, resten i den andra. Höll främst koll på ungdomarna och jag tyckte det såg mycket bra ut. Bl.a. Allansson, Sana och Jakob skötte sig fint. Joel imponerade med sin förmåga att hela tiden verka veta exakt var och till vem han skulle passa redan innan han tagit emot bollen. Kanske ligger något i smeknamnet ”Iniesta” trots allt?

Gurra, William, Dyre och Björlund körde rehab. Söder och Lund frånvarande. Från U-truppen deltog August, David J, Lawal, Joel, Azulay, Rockabilly-Andersén. Såg på den eminenta sidan Alltid Blåvitt att man flaggade för Dyrestams ”comeback”, något som dock skedde för redan ett par veckor sedan.

Efter kvadraten gick dom direkt på tvåmålsspel på full plan. Den tänkta startelvan mot Dif spelade i det västlösa laget, noterbart att Andersén klev in som vänsterback.
———– Dahlin ———–
Adam – Ragge – Hjalle – Andersén
———- JJ —— Seb ——-
Sella ——– Stiller ——- Elmar
————– Tobbe ———-

Västlaget:
————- August ———-
David J – Kalle – NC – Azulay
———- T.O – Falle ——–
Bärken —- Allansson — Sana
———— Lawal ———–

Tvåmålsspelet kördes ca 2-3 minuter åt gången, Jonas bröt ofta för att ge instruktioner, visa löpvägar, prata om presspel etc. En sak han sa angående bolltapp var rätt slående:

”Eftersom vi spelar så offensivt (i uppspelsfasen) så får vi inte tappa boll framför backlinjen”. Han menade troligen på att vi i stort sett ligger med Sella, Tobbe, Stiller och Elmar i en rät linje högt upp och om man då tappar bollen i ”hålet” framför backlinjen blir det farligt. Västlagets (B) enda mål kom f.ö. till så när Ragge tappade bollen. Lawal fick en passning och drog på en dönare med vänstern som Dahlin tappade in. A-laget gjorde två mål. Sella gjorde en kopia på sitt första mot Häcken (i stort sett), det andra målet var ett mönsteranfall från eget straffområde med överlappningar på högerkanten, inlägg från Adam och Stiller säkert avslut vid första stolpen. Kul att mer i detalj höra hur Jonas vill att spelarna skall röra sig, hur ytterbackarna skall fylla på när yttern drar sig in i planen, hur mittbackarna tar djup efter att man spelat ut till ytterback osv.

Idag var det faktiskt några av ”B-lagets” gubbar som imponerade lite extra på mig.

Vi börjar med Joel Allansson. Killen är ettrig utav bara helvete utan boll. Med boll har han grym förstatouch, håller den hela tiden nära sig och sätter bra fart på passningarna. Tempomässigt tror jag Joel börjar närma sig Allsvensk nivå, om han kan kompensera sin relativa litenhet med sin ettrighet i närkampsspelet återstår att se.

Sana var en fröjd idag. Rapp utav bara helvete ställde han ofta till bekymmer för Andersén. Överglänste Bärken (som spelade högerytter) ordentligt. Verkade dessutom ta hemjobbet på allvar.

Sist men inte minst var det kul att se Kalle Svensson träna idag. Han såg glad och nöjd ut och agerade rätt i stort sett hela tiden. Jobbade följsamt, täckte skott, vann höjddueller och spelade vårdat i uppspelsfasen. Framförallt kändes det som att han hela tiden fanns på rätt plats. När resten av gänget joggade ner körde han dessutom extra träning med Hellberg. Sidledsförflyttningar, pass med båda fötterna och kvickhet i vändningar etc.

Givetvis fanns det fler som spelade bra, överlag var det bra tempo (man vilade trots allt var tredje minut), bra passningsspel och ganska mycket tanke (Jonas instruerade ju) på planen. Det snackas ju mycket om att Blåvitt tjongar för mycket. En gång när västlagets backlinje tappade boll och fick en omställning sa Jonas – ”dra iväg den långt om ni inte kan spela er ur pressen, aldrig tappa boll i det läget. Vi har djupledslöpare där framme som ändå kan jobba på bollen”.

Både August och Aasmar var bra i mål. Augusts pondus är grymt imponerande för att vara så ung.

Tobbe och Seb körde extraträning ihop med Rehn när resten joggade ner. Ska inte gå in på några detaljer, men givetvis handlade det om Sebs patenterade passningar i djupet mot Tobbe.

En reaktion på “Tvåmålsspel på konstgräset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *