Mysbloggning efter Valhalla

Mildvädret till trots var man väl inte direkt superpepp inför lördagens tillställning på Valhalla. Ack så jag bedrog mig. Istället för sömnig försäsongsfotboll fick vi se massor av heta känslor, många målchanser och en av de mest underhållande Blåvittmatcherna på riktigt länge.

* Härligt grinig tillställning, utbröt mindre handgemäng ett par gånger under matchen och även efteråt var det folkilskna spelare som knuffades lite. Sebastian har verkligen en skruv lös eller två, på det där sättet man älskar som supporter till det lag han spelar för.
* Apropå lösa skruvar var Odenses Hans Henrik Andreasen med nr.4 snäppet värre. Det sved lite extra att det var just Andreasen som fick nicka in vinstmålet. Hans dueller med Seb på mittfältet var värda hela entrépengen.
* Spelmässigt tycker jag IFK kör sin spelidé rätt konsekvent över 90 minuter. Det är väldigt få långbollar, istället desto fler spelvändningar, framförallt ut på högerkanten. Svagheten vi har idag är nog tyvärr Stiller som har svårt att vinna några dueller mot mittbackarna. Hannes gör dock en del bra också, bl.a. en grym framspelning till Tobbe i andra och ett hårt skott i första där Tobbe nog borde gjort mål på returen.
* Defensivt såg det bra ut tyckte jag, trots två insläppta. Odenses första mål kommer efter ett tidigt och överlångt inlägg från deras vänsterkant, där en innermitt i fart omarkerad kan pricknicka in bollen i krysset. Gubben/ytan är väl i viss mån Logis, men samtidigt var det en jäkligt bra prestation av danskarna, både inlägget och timingen i nicken.
* Odenses 1-2 osar dock lite svagt försvarsspel, den ytan rakt framför Sandberg borde vi haft koll på. I övrigt har väl Sandberg 2-3 ingripanden under matchen som är av mer avancerad art. Gissar på att Blåvitt vann målchansligan med 9 – 5 eller något i den stilen.
* Kalle och Ragge är bra på att vårda bollen i uppspelsfasen, tycker överlag det var rätt bra precision i passningarna uppåt från dessa två herrar. Kalle ser allt mer ut som den ”gamle” Kalle. Inte raketsnabb, men står rätt och vinner de flesta höjdduellerna. Ragge bröt högt några gånger, men höll också på att ställa till det för sig i första när han är alldeles för aggressiv i ett moment.
* Mittfältsspelet med JJ och Seb är klart bättre än det Falle/T.O presterade förra veckan. Seb tillför en dimension med sin förmåga att avancera framåt och sin split-vision, slår inte alltid den mest uppenbara passningen. JJ är tung i närkamperna och spelar klokt, många bra spelvändningar från honom. Kändes helt klart som att Seb och JJ är bättre på att få till de där spelvändningarna man nöter på träning.
* I slutet av matchen slogs flera helt ljuvliga crossbollar ut på ytan framför ”Sella”. Jag har fantiserat om ett Blåvitt som kan slå de bollarna ända sedan vi mötte Wolfsburg i Intertoto 2005 och De Alessandro slog exakt de bollarna till en framstörtande Martin Petrov.
* Yttrarna fick 90 minuter var. Tycker Elmar gjorde det bra, och med den ständigt överlappande Logi bakom sig blir det en hel del bra inlägg från vänsterkanten. Sella var lite anonym i första halvlek, danskarna låg tajt på honom. Blev bättre och fick mer ytor i andra. Mottagningen i fart på Sebs(?) fantastiska djupledsboll i slutet av matchen var värd ett bättre öde än stolpe ut.
* Grymt bra slagen frispark i stolpen av Tobbe, trodde aldrig han skulle få den över muren och ner igen på det korta avståndet. Däremot borde ju Tobbe gjort iaf ett mål sett till de chanser han hade. Minns nicken på Stillers framspelning, ett friläge ur dålig vinkel samt nicken på Stillers skottretur.
* Logis hittills bästa match. Kändes mer resolut i defensiven, vårdar bollen ganska bra framåt. Blandar och ger lite med inläggen. Känns som 2 av 3 blir rätt bra. Skönt för honom att få göra ett mål, det gjorde nog gott för självförtroendet.
* Inga byten alls. Tyder på att Jonas Olsson var ganska nöjd med spelet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *