Matchreflektioner och annat

Jahopp, nere på jorden igen efter 0-2 mot Henke Larssons LaBois. Vem kunde tro det, enligt gajsmatematiken är vi ju i nivå med Chelsea (minst!) efter straffsegern mot FCK.

Nåväl.

* IFK Göteborg behöver verkligen inte skämmas för sina första 35-40 minuter då Landskrona knappt fick låna bollen.
* Spontant gissar jag på 10-1 i skott på mål till Blåvitts favör i första halvlek. 0-1 i målprotokollet.
* Andra halvlek glömmer vi så snart vi dragit lärdom av den
* Robin funkar bättre som vänsterytter/vänsterforward än som ensam anfallare. Utan Pärs tyngd i djupledsspelet kunde Landskrona hålla uppe sin backlinje och krympa ytorna som IFK hittade varandra så bra i första halvtimmen eller så.
* Fin comeback av Dyrestam. Var visserligen illa ute ett par gånger, men den kyla och det lugn Mikael visar upp är ljuvligt att se.
* Faltsetas får som vanligt klä skott för både det ena och det andra. ”Falle” ska ha en elogé för att han ständigt gör sig spelbar och visar mod på planen. Sen blir det inte alltid helt rätt när han ska spela vidare bollen, men frågan är om jag ändå inte föredrar en spelare som verkligen försöker istället för vissa andra som under fjolåret nästan sprang och gömde sig på innermitt.
* Sella och Lund var riktiga vassa första halvtimmen. Tillsammans med T.O var det många fina kombinationer.
* I andra halvlek har vi ett obefintligt djupledsspel, trötta mittfältare och en Linus Malmqvist i Bois backlinje som vann varenda höjdduell mot Stiller & Co.
* När Pär skadade sig – luktade inte det snarare straff än frispark åt motsatt håll?
* Logi behöver tuffa till sig i närkampsspelet och spela rejälare i defensiven. Framåt tycker jag det tar sig, ytterst nära att assistera till ett par mål med sina fina inlägg.
* Vad höll Dahlin på med vid utsparkarna & utkasten? Solen som bländade honom?
* Apropå målvakter så var det skoj att se August en halvlek. Premiär i A-laget för honom? Agerade fint, hade dock gärna sett en repris på (själv)målet.
* T.O vek inte ner sig en tum i kampen mot Lantz på innermitt. Lantz är trots allt året äldre än Thomas, så åldern är ingen ursäkt. Thomas var bra så länge han orkade, gillar verkligen hans löpningar in i straffområdet.
* Någon mer än jag som tyckte att IFK fick ordning på spelet när Elmar kom in på innermitt?
* Allansson vägde lite lätt i närkamperna. Killen har väldigt mycket fotboll i sig, hoppas man kan hitta en roll som passar honom.

Sådär ja. Efter denna lilla terapisession kan eder Delsjöman återgå till firandet av Byggmarks VM-silver. Starkt!

En reaktion på “Matchreflektioner och annat

  1. Men vad i h-e… Två medaljer sedan jag dissade alpin-VM via Stenberg och nu sitter övriga Nitton04-redaktionen och göttar sig åt eländet också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *