SoS v 7 2011

Tills Ulf kommer hem fortsätter Nitton04 att i självspäkningssyfte spöksriva SoS.

Det ryktas på diverse av illvilja stinkande supporterforum och så kallade bloggar att Qvidings medlemmar motsätter sig samgåendet med Öis. Med tanke på att Qviding är en ung klubb, dessutom med tyngdpunkt på ungdomsverksamhet, är det kanske inte att förvänta sig vare sig tacksamhet eller förståelse för sitt eget bästa. Man får hoppas att en och annan senior Qvidingprofil stiger fram och förklarar vilken enastående chans uppgåendet i Sveriges äldsta förening innebär. Att tillgodogöra sig århundraden av historia är naturligtvis värt den marginella uppoffringen att avsäga sig sin egen torftiga och fååriga identitet. Det är för Göteborgsfotbollens skull bara att hoppas på att det finns tillräcklig auktoritet och förmåga till toppstyrning inom Qviding för att manövrera beslutet i hamn.

——

Fick ett SMS från Ralf om att Blåvitt behövt mer kreativitet på mittfältet sedan sjuttiotalet.

——

Dagens fotboll är illa ute med penninghunger, våld, långbollar och fyrbackslinjer. Därför är det en lisa att få ägna sig åt alpin skidsport en vecka aller två. Utan att ägna för mycket av spalten till detta – vi fyller ju övriga sportsidor med oproportionerligt mycket av denna för göteborgare helt ointressanta idrott för att motivera min resa –  kan jag säga så mycket som att Stig och jag delar uppfattning om mycket och framför allt om Anja.

——

Försökte skicka ett SMS till Thylin men det kom till Ralf.

——

Inte förvånande visade sig moderna tekniska lösningar komma till korta mot Gamla Ullevis vibrationsproblem. Jag gissar att en och annan pensionerad byggnadsarbetare skakar uppgivet på huvudet och kanske undslipper sig ett ödmjukt ”vad var det jag sade”. Jag vet att krönikören själv gör det. Lika säkert ifrågasätter de tusentals supporterbossar som hoppar i takt till hatramsorna om det verkligen kan anses som ett problem att en handfull lägenheter vibrerar några minuter tidig kvällstid varannan vecka. Eftersom frontalloben och därmed empatiförmågan inte är fullt utvecklad förrän i femtiofemårsåldern kan man kanske inte klandra de unga hormonstinna hopparna för att inte kunna sätta sig in i känslan hos en fyrtiotalist som sålt sin med negativ realränta surt förvärvade villa för att njuta sin ålderdom i centrala stan. När nålen hoppar på Stan Getz-skivan och den nyplockade svampen blir till aska i munnen i den iskalla arenabelysningen förvägras de som byggde landet en värdig ålderdom. Det är bara att hoppas att Göteborgs kommuns är- och omutbara tjänstemannakader uppammat tillräckligt mycket bitterhet över att ha blivit överkörda i arenafrågan för att fortsätta driva denna fråga in absurdum hårt.

——

Barnbarnet W ringde och frågade varför jag inte kommer och hälsar på på lördag när Blåvitt spelar mot Landskrona. Fick förklara för den lille att det är när det är bortamatch mot Skånelag jag våldgästar mot traktamente. Ja, se ungar.

2 reaktion på “SoS v 7 2011

  1. Har svårt att bestämma mig för vad som är bäst och mest Stenbergskt…

    * ”för göteborgfotbollens skull”
    * ”tusentals supporterbossar”
    * ”penninghunger, våld, långbollar och fyrbackslinjer”
    eller sms’en till och från Ralf…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *