SoS v 6 2011

Nitton04 noterade besviket att Ulf Stenbergs SoS ställdes in denna händelserika fotbollsvecka. Vi ville så gärna veta vad Ulf tyckte om turerna runt Örgryte att vi såg oss tvingade att skriva spalten själva: 

Kostnaden för de unga män som utgör fotbollens svans blev till slut för mycket för Öis. När polisen fick igenom sina rättmätiga krav på att få betalt för att hantera de testosteronstinna unga lössen i fotbollsfanan blev det till slut för mycket för den anrika föreningen. Det är väl att tro de unga våldsverkarna om för mycket, men man kan hoppas att de känner ånger när de, fortfarande unga, står och skriker sina hatramsor i vår. Mer troligt är att de unga supporterbossarna nu stärkt sin makt ytterligare, när de visat sig kunna få även landets äldsta fotbollsförening på knä.

——

Fick ett SMS från Ralf om att alla lag borde använda kanterna mer.

——

Att dagens fotboll är farligt ute visas också av Öis bekymmer. De osunt uppdrivna lönerna, framtvingade av agenter och spelare med dollartecken i ögonen, tvingar oskyldiga klubbar att hantera sin ekonomi när de istället borde ha fokus på att närma sig Europa. De spelare som girigt insisterade på att Öis skulle hålla ingångna avtal står nu med lång näsa efter konkursen och kanske längtar de likt jag till den tid då fotboll spelades för ära, varmkorv och kanske ett litet kuvert direkt från spärrarna. Att spelarna har vett att skämmas över att åtta miljoner nu skall pungas ut av skattebetalarna är väl att hoppas på för mycket. 

—— 

Fick ett SMS från Thylin om Stan Getz, svampplockning vackra septemberdagar och hur det mesta var bättre förr. 

—— 

Örgrytenestorn Lars Ranäng visade i alla fall att gammal är äldst genom sitt eleganta hanterande av den uppkomna situationen. En och annan ung testosteronstinn hatramseskrikande supporterboss borde se och lära hur man på ett socialt acceptabelt och snyggt sätt kan överskrida moraliska och etiska gränser. Odd Fellow-uppgörelser över klubbgränserna, planerade konkurser och toppstyrning av idrottsföreningar är en fläkt från en ack så svunnen tid. Och när Ranäng meddelar att man har ”en gäng” redo att köpa tillbaka Öisgården till skampris från konkursboet får ordet grosshandlarnostalgi ny lyster. 

—— 

Barnbarnet W ringde häromdagen och berättade att det börjar bli jobbigt att bli uthängd i spalten varje vecka nu när han är äldre. ”Jag blir retad på fritids, morfar”. Ja, se ungar – de är för härliga.

5 reaktion på “SoS v 6 2011

  1. Ojojoj, en uppdatering bara sådär.
    Väck Delsjömannen nu och skicka iväg honom till provisoriet vid nya gamla isladan bums! Vi vill ha fler iakttagelser.

  2. Det ryktas om att Delsjömannen är s.k. ”föräldraledig”, vilket eventuellt innebär att det kan komma att träningsrapporteras en del framöver. Stay tuned!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *