Sanningen bakom inbrottet på Gaisgården

Gais klubbchef, Leif Gjulem, berättar på Nitton04:s systersida, 1894.se, att både klubbens biljettdator och årskortsdator har stulits. Gjulem avslöjar också de Watergateliknande omständigheter som får klubben att misstänka att inbrottet knappast kan ha varit något annat än ett beställningsjobb från någon som skulle tjäna på att Gais biljett- och årskortsförsäljning avstannar:

– Det här är två datorer som är gamla och som inte kan användas till så mycket mer än detta. Tjuven eller tjuvarna har inte brytt sig om andra datorer på Gaisgården eller prissamlingen i samlingssalen eller den ganska dyra utrustning som hör till Gais klubb-TV.
Är det inte märkligt att det bara är just utrustning som hör till årskorts- och biljetthanteringen som har stulits nu när det är mindre än två veckor kvar till den allsvenska premiären?
– Jag vill verkligen inte spekulera i det som har hänt, men man kan sätta ett ganska stort utropstecken bakom detta. Det här är datorer som inte kan användas till så mycket annat, säger Gjulem.

Nu kan inte Nitton04 frigöra sig från tanken att vår klubb är en av de misstänkta och kontaktade därför Gais IT-chef Linux ”Red Hat” Larsson för att få ytterligare detaljer runt kuppen.

Nitton04: Vi förstår att tjuvarna verkat veta exakt vad de var ute efter, eftersom de lämnat stöldbegärligt gods och bara stulit årskortsdatorn och biljettdatorn. Kan du utveckla detta lite?
Red Hat: Jodå, de hade som sagt lämnat prisskåpet orört.
Nitton04: Ja?
Red Hat: Jo.
Nitton04: –
Red Hat: Ja, vafan – hade det varit en gaisare så hade han väl i alla fall stoppat grejorna i fickan när han ändå var där, värdefullt eller inte.
Nitton04: Jo, det verkar logiskt förstås. Sedan undrar vi över ert IT-upplägg i stort. Om vi förstår rätt så har ni en dedikerad biljettdator och en dedikerad årskortsdator. Hur kommer det sig?
Red Hat: Jo, det är speciella krav förstår du. Vill inte bli för teknisk här, men vi har årkortsregistret på en så kallad femtums floppy och det är Gunnebos dator som har en sådan läsare. Och biljetterna skriver vi ut från WordPerfect och vi har bara en enanvändarlicens. Vi har som bekant inte enskilda sponsorer som slänger in 12 miljoner om året av tveksam karaktär.
Nitton04: Man kanske hade förväntat sig att en klubb av Gais dignitet hade ett nätverk och nattlig back-up på band och så vidare?
Red Hat: Jag skulle kunna berätta ett och annat från min ungdom om nattlig back-up, men det har väl knappast med den här smutsiga affären att göra. När det gäller band så hade vi så sent som förra året årskorten på en Commodore 64 med kassettstation, men Gunnebo råkade spela över hela östra långsidan med Creedence, så vi fick uppgradera vår maskinpark i år.
Nitton04: Slutligen, om de som stulit datorerna läser det här – har du något att säga dem?
Red Hat: Ja, faktiskt. Gunnebo vill gärna att de rensar webläsarhistoriken på årskortsdatorn innan de säljer den vidare.

2 reaktion på “Sanningen bakom inbrottet på Gaisgården

  1. Haha, antar att det ligger mängder med humor bakom detta, men när det gäller gais så vet jag inte, men är detta sanning? hahaha!

  2. Commondore 64!! Detta måste vara ett skämt. Inte ens makrillarna kan vara så oproffsiga. Eller har dom så lite publik så att de återanvänder datorer när pengarna inte räcker till..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *