Några snabba till Johan Rylander

Johan Rylander beklagar sig i söndagens Göteborgs-Posten över att IFK Göteborg inte avslöjar eventuella spelarövergångar för pressen i förväg. Han antyder också att den närmast skamlösa propaganda för IFK som tidningen normalt fyller sina sidor med kan komma att omprövas om inte samarbetsklimatet förbättras. En oroad Nitton04-redaktion tog kontakt med en stressad Johan för en intervju.

Nitton04: Hej, Johan. Mycket att stå i?
Rylander: Jo, det kan man lugnt säga. Sedan Mats och Uffe slutade är det ett tungt lass att dra. Förr räckte det med en TV-krönika då och då eller något oförargligt om Indianerna, men nu skall det provoceras också.
Nitton04: Men Uffe är väl kvar på frilans? Han ägnade ju majoriteten av sin spalt i veckan åt att dissa Blåvitts värvningar.
Rylander: Jo, men sedan värvade man Farnerud samma dag som Uffes spalt gick ut och det hade vi inte en jävla aning om så det blev lite dumt där så då fick jag på mitt bord att dra det ett varv till så att säga.
Nitton04: Det är mot bakgrund av det här vi skall läsa din kritik mot att ni inte informeras i förväg?
Rylander: Jo, det är ju helt klart en bit i det hela. Det är som sagt rejält mycket att stå i och när det då ringer en kille från Örebrotåget och säger att Gerzic är på väg till Göteborg då blir det ännu värre va. Vi fick ju springa ned på stationen och när Gerzic inte svarar ordentligt så får vi inte ut nåt av det va.
Nitton04: Är det i första hand den här tvåhundrameterspromenaden från GP-huset till spår 4 på Centralen som du refererar till som ”hederligt journalistgräv”?
Rylander: Det där har redaktörn ändrat, jag är inte bekant med den termen utan använde uttrycket ”ett jävla springande på stan”. 
Nitton04: Till sist, det här med att väva in nålstick om Prioritet Finans, en obekräftad övergångssumma för Gerzic och att de unga spelarna i Blåvitt kommer att bänkas i en krönika om IFKs tystnad i spelaraffärer, är det verkligen befogat?
Rylander: Befogat och befogat. Jag har en lista här som Mats lämnade efter sig med lite guidelines som vi säger. När det fattas några rader och grabbarna är på väg till puben så plockar man av den. Det är old school sade Mats.

2 reaktion på “Några snabba till Johan Rylander

  1. Det verkar som herr Rylander är ett JÄVLA as….
    tro fan att tidningar som GP mister läsare år efter år med den totala förlusten av lokalpatriotism.

    Fan åk ner till södre breddgrader och du hittar tidningar som stödjer sina lokala lag, där granskning är saklig och inte massor av jävla dravel.

    Sitter just nu med min tant som vill sin GP på morgonen och övertygar henne att vi skall säga upp skiten.

    Bojkotta GP!!!!!!

  2. Ha ha ha, man kan nästan tro att intervjun är på riktigt. Rylander – vi saknar dig på TV-sidorna, kom tillbaaaaaks!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *